Nyheter

Branschens mest attraktiva arbetsgivare

Sveriges ingenjörsstudenter anser även i år att PE Teknik & Arkitektur är en av de mest populära arbetsgivarna bland arkitekt- och teknikkonsultbolag. Det visar Universums senaste undersökning där över 23 000 studenter har rankat sina drömarbetsgivare.

PE Teknik & Arkitektur är ett av Sveriges ledande konsultbolag med fokus på byggnader och deras närmiljö. Visionen har varit tydlig från start, att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. PE har tagit stora kliv på listorna över drömarbetsgivarna för civil- och högskoleingenjörsstudenter, och årets undersökning visar att vi har en fortsatt stark position som en av branschens mest attraktiva arbetsgivare.

– Vi är otroligt stolta över att studenter ser oss som en av branschens mest attraktiva arbetsgivare. Det behövs ingenjörer, arkitekter och specialister för att forma hållbara städer och samhällen, och därför är det avgörande att vi även framåt kan attrahera och utveckla branschens bästa talanger, säger Liselotte Haglind, tillförordnad VD och koncernchef på PE Teknik & Arkitektur.

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna bland arkitekt- och teknikkonsultbolag för civilingenjörsstudenter:
1: Sweco
2: AFRY
3: White Arkitekter
4: WSP
5: PE Teknik & Arkitektur
6: Tyréns
7: Ramboll
8: Sigma
9: Norconsult
10: COWI

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna bland arkitekt- och teknikkonsultbolag för högskoleingenjörsstudenter:
1: Sweco
2: White Arkitekter
3: AFRY
4: PE Teknik & Arkitektur
5: Tyréns
6: Tengbom Arkitekter
7: Ramboll
8: WSP
9: Sigma
10: Norconsult

Universums undersökning är Sveriges mest omfattande talangundersökning. Årets undersökning Sveriges mest attraktiva arbetsgivare besvarades av över 23 000 studenter från 34 olika högskolor och universitet i Sverige.

Hela rankingen finns att ladda ner på:

Universums hemsida