Nyheter

Årets småhus 2024

För sjätte året i rad har GarBo utsett Årets småhus. I år tog Eksjöhus hem vinsten för Årets småhus 2024 med sitt bidrag Modern sekelskiftsdröm utanför Kungsbacka.

Priset delades ut på GarBo-dagen den 21 mars, med följande motivering:

”Årets småhus är som skapat för sin omgivande miljö. Det är noggrant placerat på tomten och drar nytta av såväl väderstreck som utblickar i landskapet. En exteriör som visar på omsorg för detaljer, där både stående och liggande panel har nyttjats i kombination med att dra fördel av modulbyggandet genom att accenturea huskroppens midja. Planlösningen är yteffektiv och välbalanserad och hela husets bredd och längd får stolt visa upp sig. Ett hus vars stil håller över tid, är energieffektivt och medger flexibilitet för framtida behov. Trots en utmanande omvärld har det dessutom levererats inom budget och tidplan, och kunden har fått precis det Bullerbyhus de alltid drömt om. Årets småhus 2024 går till Eksjöhus och Modern sekelskiftsdröm.”

Årets småhus utses av en jury med stor erfarenhet och expertis inom småhusbranschen. Nomineringsprocessen är öppen men för att vara med och tävla krävs att ett antal fastställda kriterier inom kvalitet, hållbarhet och kundnöjdhet uppfylls.

Övriga finalister i tävlingen var Fiskarhedenvillan AB med bidraget Villa Atmosfär i Västerås och Vallsjöhus AB med Villa Haga i Vellinge.

– Det är med stor tacksamhet vi tar emot utmärkelsen Årets småhus 2024, säger Frida Scherdén, VD på Eksjöhus. Som familjeföretag och hustillverkare arbetar vi alltid med nästa generation i åtanke. Därför är vi stolta över att få den här utmärkelsen tillsammans med familjen Norling, vars klassiska landskapshus visar att framtidens hem kan vara både fast förankrade i svensk byggnadstradition och samtidigt uppfylla de högsta kraven på energieffektivitet och bekvämlighet.

Foto: Linda Eliasson