Nyheter

Fabege välkomnar Rundquist Arkitekter och Röhnisch till Textiltorget

Fabege välkomnar två starka varumärken till Textiltorget i Hammarby Sjöstad i Stockholm, en förädlad industribyggnad med bevarad originalkaraktär och trätillbyggnad.

Förhyrningarna omfattar totalt cirka 970 kvm varav Rundquist Arkitekters hyr cirka 600 kvm och Röhnisch cirka 370 kvm. Tillträde planeras till november 2024 respektive februari 2025.

– Efter 18 år i Söders Hantverkshus vid Tjärhovsplan på Söder går flyttlasset nu till ett annat fint industrihus. Vi gläds åt att nu komma närmare verkligheten i våra stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt i Stockholms ”milleniering, säger Henrik Rundquist, VD på &Rundquist.

– Fastighetens unika karaktär tillsammans med den livfulla omgivningen i Hammarby Sjöstad kommer stärka vår attraktionskraft både som arbetsgivare och verksamhet, säger Jenny Hannsell, VD på Röhnisch.

Fabege har sedan tidigare tecknat avtal med MNO International och Bengt Dahlgren i Textiltorget, efter uthyrningarna till Rundquist Arkitekter och Röhnisch återstår cirka 5 000 kvm, fördelat på 3,5 plan, för uthyrning.

Om TextiltorgetOm Textiltorget: Vid entrén till Västra Sjöstaden, med närhet till det mesta, ligger Textiltorget – en uppgraderad industribyggnad med tillägg i trä. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1955 och får nu en ny kostym med bevarad originalkaraktär, likt ett exklusivt vintage-plagg som skräddas om för att passa alla samtidens behov.
Läs mer om Textiltorget >