Nyheter

Nacka Strand Möten & Event – en ny industriromantisk arena för utveckling och möten

Nacka Strand Möten & Event – en ny industriromantisk arena för utveckling och möten Alecta Fastigheter har ett stort fastighetsbestånd i Nacka Strand där den tidigare fabriksbyggnaden som inrymmer mötes- och eventanläggningen Nacka Strand Möten & Event ingår.

Platsen och verksamheten har fått ett ordentligt lyft med samarbetet krögarprofilen Pontus Frithiof och event- och mässarrangören At Event. Nuvarande teknikleverantör Adapt är också en viktig part i den nya satsningen.

At Event, med Miguel Florido i spetsen, har tagit över drifts- och försäljningsansvaret och Pontus Group är helhetsleverantör av all mat och dryck.

– Vi ser en stor potential i event- och mötesverksamheten i Nacka Strand. Gensvaret har varit fantastiskt hittills, men vi vill mycket mer med platsen och verksamheten. Nacka Strand ska bli en attraktiv destination dit besökare från hela världen söker sig för att få upplevelser utöver det vanliga, allt från stora mässor, företagsevent och banketter till mindre kurerade möten som paketeras i en genuin industriell miljö med en kvalitativ gastronomisk upplevelse. Med Pontus Frithiof och At Event vid vår sida är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Gabriella Månsson Hammond marknadsområdeschef för Nacka Strand på Alecta Fastigheter.

Att det finns en stor potential i event- och mötesverksamheten i Nacka Strand är något som de två nya samarbetsparterna håller med om.

– Vi ser stora möjligheter med de havsnära lokalerna i Nacka Strand. Tillsammans med At Event och Alecta Fastigheter kan vi skapa evenemang som saknar motstycke i Sverige. Vår ambition är att lyfta mat och service till en helt ny nivå, säger Pontus Frithiof som personligen arbetar i projektet.

– Vi ska överträffa förväntningarna genom att skapa innovativa möten, events och mässor som sätter Nacka på kartan. Jag ser mycket fram emot denna satsning som jag är övertygad om kommer gynna hela Stockholm som besöksdestination, säger Miguel Florido från At Event om sitt nya uppdrag.

Samarbetet startade i februari 2024.

Fakta Nacka Strand och Nacka Strand Möten & Event

Nacka Strand ligger mellan Stockholms storstadspuls och skärgårdslugn med goda kommunikationer med såväl med buss som för bil och båt. Området växer successivt med bostäder, restauranger, service och kommunikationer.

Alecta Fastigheter är en stor aktör i Nacka Strand genom sitt ägarskap av 10 fastigheter om cirka 115 000 kvm som inrymmer kontor, hotell, showroom, restauranger, skolor samt mötes- och konferensanläggning

Nacka Strand Möten & Event (NSME) är en viktig del av Alecta Fastigheters totala bestånd i Nacka Strand.

Nacka Strand Möten & Event utgör totalt runt 7000 kvm, med lokaler som möjliggör möten mellan människor på mässor, event, föreläsningar och fester, för att spela in TV eller sända live. Här erbjuds lokaler för grupper från 5 upp till 2000 personer.

Lokalerna är i grunden från 1899 och var då tänkta att bli Sveriges första bilfabrik men som i stället blev en av landets största industriella arbetsplatser för tillverkning av tändkulemotorer.

Lokaler:

– Metallgjuteriet, 2 200 kvm tar emot upp till 2000 personer, är flaggskeppet för de som vill satsa stort. En pampig lokal med härliga industrikänsla som lämpar sig väl till bland annat större fester, mässor, konferenser och filminspelningar.

– Järngjuteriet, 335 kvm tar emot upp till 280, ligger mellan Metallgjuteriet och Snickeriet, och är ett härligt komplement till båda lokalerna – kan med fördel användas som lounge, grupprum eller liknande.

– Snickeriet, 60 kvm tar emot upp till 300 personer, har en scen som bjuder in till konferenser, föredrag och olika sorters uppträdanden. Lokalen passar medelstora event och ligger i direkt anslutning till de allmänna ytorna med reception, garderober och toaletter.

– Bilfabriken, 2 300 kvm tar emot upp till 2 000 personer, rymmer det mesta, och endast fantasin sätter gränsen. Den ståtliga lokalen är något större än Metallgjuteriet, och är perfekt för event med publik.

– Cuisinen, 337 kvm tar emot upp till 105 personer, passar för medelstora föredrag och konferenser. Lokalen är något mindre än Snickeriet, men upplevs större då den inte har en scen. Cuisinen passar utmärkt som matsal i samband med uthyrning av de större lokalerna.

– Konferensrum: Det finns nio olika konferens- och grupprum som tar emot 5-50 personer. Förutom mindre mötesrum finns även färdigmöblerade rum för u-sittning, skolsittning och biosittning.

– Hörsal – en salong med projektor och biofåtöljer, tar emot upp till 105 personer. Salongen passar perfekt för föreläsningar, konferenser, möten eller breakout room under stora evenemang och mässor. Det finns 105 sittplatser, tillgång till scenbelysning, projektor och fyra meter duk och bra ljudsystem.

– Allmänna utrymmen (500- 1 500 kvm). Vid uthyrning av lokal ges fri tillgång till allmänna utrymmen så som garderober, toaletter, pentry och reception.