Nyheter

Klövern byggstartar 100 bostäder i Sundbyberg

Med Klöverns projekt Doktoranden – 93 hyreslägenheter i Ursvik – tar Klövern sitt första spadtag som bostadsbolag. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling, ordförande exploaterings- & näringslivsutskottet Stefan Bergström och Mattias Klysing VD Bergman & Höök berättar vi mer om projektet den 12 mars.

– Vårt spadtag i Ursvik är starten på en rad första spadtag och byggstarter 2024 om totalt närmare 1 200 bostäder. Det känns verkligen bra att vara igång och bidra med bostäder i bostadsbristens Stockholm, säger Rickard Langerfors, VD för Klövern. 

Med projektet Doktoranden, slutför Klövern den sista etappen av bostäder i området. Klövern bygger här 93 hyresbostäder, i första hand ettor och tvåor med takterrasser och innergård i Ursvik nära grönområden.

Näst på tur för spadtag är 66 hyresbostäder med Eddahuset i Uppsala. Därefter 205 bostäder med Södergården i Tyresö och i april byggstartas vårt projekt Kista Square Garden med 400 lägenheter.

Klöverns första fyra byggstarter utgör startskottet på ett ökande antal byggstarter framåt. Redan 2027 räknar Klövern med en byggstartstakt på mellan 2 500 och 3 000 byggstarter på år.