Nyheter

Nu flyttar Karnaphusets nya ägare in i Limhamns Sjöstad

Nu börjar inflyttningen i Karnaphuset i Limhamns Sjöstad, varav 65 av 70 bostadsrätter redan är sålda. Inflyttningen markerar avslutningen på ALFA Developments stora utvecklingsprojekt, Kajkanten, med tre karaktäristiska bostadsprojekt som utvecklats under de senaste fyra åren.

I Limhamns Sjöstad i Malmö, med utsikt över Öresund, tornar det nybyggda Karnaphuset upp sig över Limhamns gamla hamnområde. Karnaphuset består av 10 gathus och 60 lägenheter, samtliga bostadsrätter.

65 av bostäderna är redan sålda och inflyttningen påbörjas i slutet av februari. Inflyttningen markerar avslutningen på ALFA Developments stora utvecklingsprojekt i Limhamn, Kajkanten, som totalt omfttar omkring 200 bostäder och butikslokaler.

– Kajkanten är vårt första stora utvecklingsprojekt i Sverige och det har stärkt vår vilja att vidareutveckla vårt företag i Sverige. Bostadsmarknaden i Sverige är inte den lättaste just nu, men det finns positiva aspekter att ta med sig och vi tänker långsiktigt. Framför allt letar vi efter projektmöjligheter på bostadsmarknaden i Skåne, i den svenska delen av Öresundsregionen och i Storstockholm, säger Andreea Kaiser, ägare och Group CEO för ALFA Development.

Starka värderingar genomsyrar projektet Kajkanten är en del av transformationen av Limhamns gamla industrihamnområde till en ny, levande stadsdel. Hela utvecklingsområdet omfattar 4000 bostäder, en skola, dagis, butiker, kaféer och restauranger.

Områdets stora attraktion är närheten till Öresund, kajpromenaden och hamnbaden. Karnaphuset är byggt nära kajpromenaden i olika höjder, med burspråk och stora fönsterpartier som ger gott om dagsljus och utsikt över vattnet.

I mitten av byggnaden möts bostäderna i en grön oas, en innergård med bland annat en gemensam trädgårdspaviljong.

– Utvecklingen av Karnaphuset och hela Kajkanten är ett bra exempel på de värderingar vi sätter i centrum för våra utvecklingsprojekt. Det är inte bara en byggnad, utan ett härligt hem för varenda familj som kommer att trivas här i många år – både ute och inne, säger Andreea Kaiser.

Karnaphuset är ritad av C.F. Møller Architects i Malmö.

I Karnaphuset finns endast fem lediga bostäder till salu, bland annat de tre stora, unika penthouselägenheter med takterrasser och flera balkonger. Penthouselägenheterna är alla över 118 kvadratmeter och har utsikt i alla fyra väderstreck och inte minst över Öresund.

– Vi är stolta över att Karnaphuset har fyllts upp så snabbt. Jag ser det som ett bevis på att vår grundläggande filosofi att kombinera den starka danska design- och arkitekturtraditionen med det svenska fokuset på funktioonalitet och kvalitet är populärt bland svenska köpare. Vi ser fram emot att komma i gång med fler svenska projekt – nästa blir en japanskinspirerad Shigushi-konstruerad byggnad bredvid Hyllievångsparken i Malmö, avslutar Andreea Kaiser.

Läs mer om projektet:

www.karnaphuset.se