Nyheter

Scandics nya hotell: Scandic Nürnberg Central

Scandic öppnar sitt första hotell i Nürnberg, Bayerns näst största storstadsområde. Öppningen är ett viktigt steg i bolagets expansion i Tyskland. Det nyrenoverade hotellet med sina 311 rum och mötesytor för upp till 800 personer har sedan övertagandet från Pandox profilerats till ett Scandichotell.

Hotellet kommer att drivas av Scandic med ett långsiktigt omsättningsbaserat hyresavtal från och med 1 mars, 2024.

Scandic Nürnberg Central har ett centralt läge med några få minuters promenad från centralstationen och den historiska stadskärnan. Fritids- och affärsresenärer kan se fram emot 311 rum och sviter, inomhuspool, bastur, flexibla mötes- och evenemangslokaler, samt ett kulinariskt mat- och dryckeserbjudande med fokus på hållbara, regionala och säsongsbetonade råvaror.

Hotellets restaurang Public Kitchen & Bar, utmärker sig för sitt kreativa kök, men ett brett utbud av klimatsmarta rätter. För den aktive finns faciliteter för gym och yoga med en 180-graders panoramautsikt över Nürnberg på översta våningen.

– Det är mycket glädjande att vi fortsätter expandera i Tyskland och därigenom stärker Scandics position på den europeiska hotellmarknaden. Genom att öppna ett hotell i ytterligare en storstad etablerar vi successivt vårt skandinaviska varumärke och skapar en hotellupplevelse som tilltalar en bred skara affärs- och fritidsresenärer, säger Michel Schutzbach, landschef för Tyskland & Polen på Scandic Hotels.

Genom sitt strategiska läge och endast 20 minuter med bil från flygplatsen är Scandic Nürnberg Central en idealisk plats för evenemang och konferenser av alla slag. Hotellet erbjuder mötesrum som är särskilt lämpliga för mindre workshops och seminarier.

För större evenemang välkomnas gäster in i den magnifika balsalen som rymmer upp till 800 personer. Genom en flexibel design flyttas väggarna enkelt om för att möjliggöra olika typer av evenemang, exempelvis kan bilar rullas in i mötesplatsen inför lanseringar och utställningar.

Hotellet kommer att ledas av den erfarne hotelldirektören Heiko Kain som även ansvarade för den framgångsrika öppningen och etableringen av Scandic Frankfurt Hafenpark.

– Tillsammans med ett starkt medarbetarlag, ser vi fram emot att etablera Scandic på en helt ny destination och positionera oss som gästernas vän i staden, säger Heiko Kain, hotelldirektör på Scandic Nürnberg Central.

Pandox har nyligen genomfört en stor renovering av hotellet som återöppnades under 2023. Under renoveringen har tekniska, hållbarhetsrelaterade investeringar och uppgraderingar av fastigheten gjorts. Precis som på alla Scandichotell är hållbarhet en central del av Scandic Nürnberg Central. Hotellet kommer att Svanenmärkts enligt Svanens nya, tuffa kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn ligger till grund för certifieringen.

Efter öppningen driver bolaget sju hotell i Tyskland fördelat på 2 461 rum.

Fakta om Scandic Nürnberg Central:

7 våningar

Hotellyta: cirka 15 000 kvm

Rum: 311

Familjerum: 12

Sviter: 15

Tillgänglighetsrum: 3

Djurvänliga rum: 30

Sittplatser i Public Kitchen & bar: 130

Sittplatser i kafé: 50

Coworkingplatser: 28

Konferensrum: 10

Maxkapacitet balsal: 800

Fastighetsägare: Pandox

Miljöcertifiering: Svanenmärkt, under 2024