Nyheter

TrelleborgsHem bygger nya bostäder mitt i Trelleborg

Det kommunala bostadsbolaget TrelleborgsHem har ingått ett avtal med NIMAB Entreprenad AB för att bygga 12 nya hyresbostäder på fastigheten Vesslan 6 intill Axel Ebbe museet och badhuset i centrala Trelleborg.

– Det här är det tredje nya byggprojektet vi startar upp på kort tid, och denna gång kommer vi att bygga på den historiska W-Frötomten som ligger på en viktig plats i staden. Vi är glada över att kunna erbjuda ännu fler bostäder mitt i centrum, vilket har varit efterfrågat, säger Pia Jönsson, vd för TrelleborgsHem.

Den nya byggnaden kommer att ha samma stil och prägel som den som fanns på platsen tidigare samt ge samma avtryck. Vi är övertygade om att trelleborgarna kommer att känna igen sig när det nya huset står klart, avslutar Pia.

De 12 nya bostäderna kommer att vara fördelade på 1-3 rum och kök i en tvåvåningsbyggnad med vindslägenheter på fastigheten. Storlekarna varierar från 43 kvm för den minsta lägenheten till 79 kvm för den största. 

– Vi är tacksamma för förtroendet från TrelleborgsHem och ser fram emot att bidra till ännu ett spännande projekt, säger Martin Andersson, vd för NIMAB. Vi kommer att slutföra projekteringen under våren och planerar att börja bygga vecka 32. Inflyttning i de nya bostäderna förväntas ske hösten 2025, avslutar Martin.

Fastigheten har en lång historia och den ursprungliga huvudbyggnaden uppfördes redan 1898 av Hullins Möbelfabrik. Den har haft olika användningar genom åren, men för många trelleborgare är den mest känd som platsen där W-Frö (Weibulls trädgårdsbutik) öppnade 1971. På senare år, innan tidigare byggnad revs, användes fastigheten för loppisverksamhet.