Nyheter

Möbeltillverkaren Stommen Group bygger nytt kontor

Stommen Groups nya kontor med utställningslokal innebär att bland annat Brafab – dotterbolag och försäljare av utomhusmöbler – lämnar sina lokaler i Norra Össjö i Laholm och flyttar till Markaryd och ett kontor där utställningsytor kombineras med arbetsytor utifrån ett aktivitetsbaserat arbetssätt. 

Det nya gemensamma kontoret med utställningslokal kommer att inrymmas i en byggnad på 8 000 kvadratmeter, fördelade på tre plan för cirka 90 anställda, en prefabbyggnad som kläds med en träpanel som kombineras med generösa ljusinsläpp.– Kontoret byggs för att skapa en gemensam arbetsplats för några av dotterbolagen i koncernen, säger projektledare Pontus Larsson, Stommen Group.

Stommen Groups nya kontor med utställningslokal innebär att bland annat Brafab – dotterbolag och försäljare av utomhusmöbler – lämnar sina lokaler i Norra Össjö i Laholm och flyttar till Markaryd och ett kontor där utställningsytor kombineras med arbetsytor utifrån ett aktivitetsbaserat arbetssätt.  Det nya gemensamma kontoret med utställningslokal kommer att inrymmas i en byggnad på 8 000 kvadratmeter, fördelade på tre plan för cirka 90 anställda, en prefabbyggnad som kläds med en träpanel som kombineras med generösa ljusinsläpp. 

Det blir nästan 1500 kvadratmeter fönster i fasaden. Byggnaden får vidare ett sedumtak, solceller på taket och kommer att försörjas av bergvärme. Förutom administrationslokaler och utställningsytor för visning av Stommen Groups produkter, kommer nyproduktionen i Markaryd inrymma ett gym för de anställda och en fotostudio för kunderna. 

– Byggnaden får också en innergård där vi valt att sätta ett konstverk och ett landmärke i form av en glaspyramid på 27 ton och som vi lyft på plats för att skapa ytterligare ett intryck längs med E4:an, säger Pontus Larsson på Stommen Group.

Utöver Brafab kommer Stommen Groups dotterbolag, Furninova med soffor och stoppade möbler, Affari of Sweden, med inredningsdetaljer och Conform med funktionsfåtöljer att ställa ut i koncernens nya byggnad i Markaryd.

Första spadtaget på byggprojektet med J-Å Johansson Bygg som totalentreprenör togs i april 2022. Projektet har flutit på som planerat förutom en stoppad leverans av ryskt stål på grund av kriget i Ukraina. 

– Vi är på sluttampen med sikte på slutbesiktning i påsk. Nu är det mycket fokus på att invändigt få färdigt det ögat ser med olika ytskikt och så vidare, avslutar Pontus Larsson.

Inflyttningen till Stommen Groups nya kontor och utställningslokal i Markaryd beräknas ske nu i juni 2024.

FAKTA:

Tidplan: april 2022- april 2024

Byggherre: Stommen Group AB 

Totalentreprenör: J-Å Johansson Bygg AB

Arkitekt: Sajt Arkitektstudio AB

 Kostnad: 250-300 Mkr