Nyheter

Sveriges dyraste nyproduktion just nu

I dagarna är det säljstart för sju kanalvillor i projektet Trident Row i centrala Lomma, strax norr om Malmö. Prislappen ligger mellan 25 och 31 miljoner kronor och därmed toppar Trident Row listan över Sveriges dyraste nyproduktion just nu.

Egen brygga, nybyggd kanal, bastu, takterrass och mathiss är på listan över de attribut som kanalvillorna kommer att präglas av.

Nu presenterar CA Fastigheter sina planer på att bygga sju exklusiva kanalvillor samt en ny kanal som knyter an till Höje Å i centrala Lomma. Efter en arkitekttävling fick Fojab uppdaget att rita husen, som i dagarna presenteras i sin helhet.

– De sju kanalvillorna på Trident Row liknar inget annat du kan hitta i Sverige vill jag påstå. Läget i kombination med arkitekturen och materialvalen gör dem helt unika. Möjligheten att uppföra ett så här extraordinärt projekt är få förunnat, konstaterar Remus Cismas, Regionchef, CA Fastigheter Malmö.

Rena drömmen

Kanalvillorna är mellan 229 och 251 kvadratmeter. Samtliga har egen båtbrygga, takterrass, bastu, öppen spis och en mathiss från köket upp till den stora takterrassen.

– Det har varit rena drömmen att jobba med de här kanalvillorna. Utgångspunkten var den klassiska ”stora villan” som bjuder på ljus, rymd och variation. Det härliga vardagsrummet har till exempel tre olika takhöjder, som accentueras av de slanka ekribborna i taket, berättar Mikael Pettersson, en av arkitekterna på Fojab som har ritat projektet.

Lokala och utländska köpare

CA Fastigheter räknar med byggnationen kan påbörjas i slutet av året. Villorna och den tillhörande kanalen beräknas ha en färdigställandetid på cirka 18 månader.

– Projekt som håller så här hög profil skapar stort intresse, både från de som redan bor i regionen och från utländska intressenter med koppling till regionen. Visionen runt Trident Row gör att vi kan nå ut i en vid geografisk krets. Vi har redan inlett en lovande dialog med flera presumtiva köpare, säger Daniel Sülla, VD och ansvarig mäklare ESNY Göteborg.