Nyheter

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Lindholmsallén

I veckan kunde de första flytta in i sina nya boenden i Riksbyggens Brf Lindholmsallén i Lindholmshamnen i Göteborg som byggstartades hösten 2021. Föreningen som rymmer 91 lägenheter är den första av tre föreningar i kvarteret som totalt omfattar nära 200 bostäder.

Brf Futura Lindholmsallén ligger på ett mycket attraktivt läge nära vattnet mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden. Föreningen består av tre sammanhängande byggnader, varav den största har åtta våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler.

Föreningen består av 91 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök och är den första av tre föreningar i kvarteret som totalt omfattar 197 bostäder.

Zahra Abbaspour och hennes man Arash Mokhtari är nya boende som hämtat ut nycklarna till sin lägenhet på 53 kvadrat på andra våningen.

– Vi valde att köpa en lägenhet av Riksbyggen på grund av deras erkända kompetens att utveckla hållbara och tilltalande boendemiljöer. Vi älskar absolut läget för vår nya lägenhet – mitt i hjärtat av stadens centrum, omgiven av de pulserande och moderna delarna av staden. Att välja inredningsdetaljer under byggets gång och kunnat sätta vår personliga prägel i lägenheten gör att det känns som vår eget redan från början, säger Zahra Abbaspour.

Brf Futura Lindholmsallén har precis som de andra två föreningarna i kvarteret, Khf Futura Clara och Brf Futura Götaverksgatan, ett särskilt fokus på bostäder för unga vuxna då Riksbyggen i Brf Futura Lindholmsallén erbjuder Riksbyggens Hyrköp för unga vuxna.

– Vi är otroligt glada över att genom Hyrköp kunna erbjuda unga vuxna möjligheten att skaffa en lägenhet mitt i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. Det känns fantastiskt roligt att se det stora intresset vi haft redan vid säljstarten, med över 2 000 personer som stod i intressekön, säger Dzejna Wallin, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Storgöteborg.

Hyrköp innebär att den som inte har ett förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom fem år. Lägenheterna ägs av Riksbyggen fram till en eventuell försäljning.

Läs mer om:

Hyrköp.

Mer om:

Brf Futura Lindholmsallén

Mer om:

Futura Clara – kooperativa hyresrätter med 40 mindre lägenheter, varav 8 co­living

Mer om:

Futura Götaverksgatan