Nyheter

Stampen har förvandlats och vuxit med 1,5 våning

Wallenstams fastighet Stampen 5:6, granne med Centralstationen, Trädgårdsföreningen och Göteborgs eventstråk, har fått både nytt utseende och ökad energieffektivitet genom en omfattande om- och tillbyggnation. Med champagnefärgad fasad, nya fönster, sockel i högglansig svart dekton och en glasad tillbyggnation på 1,5 våning tar fastigheten position i området som ett toppmodernt premiumkontorshus.

Den 1 mars öppnar Convendum sin andra enhet i Göteborg i fastighetens tre översta våningsplan.

Utöver en exteriör förvandling har stora förändringar skett även på insidan med nya entréer, foajéer och hissar. Totalt sett har fastigheten utökats med 2 000 kvadratmeter.

– Det är en riktigt härlig förvandling som skett genom om- och tillbyggnationen vid Stampen. Ett toppmodernt kontorshus som i samband med ombyggnationen också blivit mer energieffektivt med exempelvis solceller på taket. Vi har också tillfört nya, fina kontorsytor med fantastisk utsikt där vi nu välkomnar Convendum med sin andra etablering i Göteborg, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd Wallenstam.

På fastighetens tak har 352 solpaneler installerats för att bidra till en klimatsmart vardag för kontorshyresgästerna. De nya solcellspanelerna beräknas ha en årsproduktion av 132 MWh.

Stampen ligger mitt i centrala Göteborg, med närhet till Centralstationen och innerstadens utbud av caféer, restauranger och shopping. Större hyresgäster i fastigheten utöver Convendum är Arbetsförmedlingen, Sportrehab, Diagnostiskt Centrum Hud och Xamera. En fin mix av verksamheter inom hälsa, välmående, utveckling och rekrytering.