Nyheter

Snart startar bygget av Porten till Falkenberg

Falkenberg Tröinge Fastighetsutveckling AB har under en tid arbetat med utvecklingen av det attraktiva läget vid E6/E20 i höjd med Falkenberg för att skapa Sveriges bästa upplevelse för nya tidens bilister.

Nu är det klart med de olika etableringarna i etapp 1 för området och bland annat kommer Petter Stordalens Strawberry och Slättö Förvaltning göra sin första etablering av en ny typ av hotell. Även laddinfrastrukturbolaget Ionity och restauranger kommer att etablera sig på platsen.

Satsningen bygger på ett koncept från parterna inom fastighetsutvecklingsbolaget Falkenberg Tröinge Fastighetsutveckling AB, där man förenar morgondagens laddstation för elbilar med hotell, restauranger, café och annan typ av service och verksamhet. Allt förpackat i en miljö/destination där man blir väl omhändertagen medan man laddar sin elbil.

Inom kort så kommer bygglovshandlingar att sändas in till Falkenbergs kommun för att bygga Sveriges modernaste anläggning för miljömedvetna bilister.

Det attraktiva geografiska läget med knutpunkten E6/E20 och väg 154 till Ullared, och inte minst närheten till populära Falkenberg, innebär en stor mängd förbipasserande med efterfrågan på övernattning i området.

– Strawberrys nya hotellkoncept lämpar sig mycket bra för området, säger Richard Jakberg som representerar Falkenberg Tröinge Fastighetsutveckling AB.

– Det totala utvecklingsområdet är 20 000 kvadratmeter och förutom hotell och elbilsladdstation så kommer Jureskogs och ytterligare en restaurang att etablera sig med i den första etappen.” Totalt räknar vi med att kunna skapa ca 100-150 nya arbetstillfällen varav ca 50 i den första etappen, säger Richard Jakberg.

– Området kommer byggas ut i ett par etapper där vi ser café, restauranger, gym, kontor och annan service som naturliga delar för området. Detaljplanen för området medger också att vi kan bygga på höjden, upp till 16 våningar, vilket skapar unika möjligheter.

Om Falkenberg Tröinge Fastighetsutveckling AB

Falkenberg Tröinge Fastighetsutveckling AB är ett samarbete mellan Wästbygg Projektutveckling AB, en del av Wästbygg Gruppen, och Utveckling51 AB. Utveckling51 AB är ett privatägt bolag som fokuserar på att utveckla koncept och destinationer som erbjuder resenärer och lokalbefolkning en ny och unik upplevelse när de behöver pausa för att ladda eller koppla av. Utveckling51 AB bildades av en grupp individer med erfarenhet av fastighetsutveckling och digital teknik i fastigheter.