Nyheter

Christian Claesson och Johan Sandborgh utsedda till vice VD för Lundbergs Fastigheter

Den 15 februari tillträdde Johan Ladenberg som VD för Lundbergs Fastigheter. I samband med VD-bytet utsågs Christian Claesson och Johan Sandborgh till vice VD. Båda tillträder den nya rollen omgående samtidigt som de behåller sina tidigare uppdrag.

Johan Sandborgh började sin anställning i Lundbergs Fastigheter 2009 och är sedan 2017 regionchef Stockholm. 2018 utsågs han även till hållbarhetschef, ett ansvar som sedan 2020 också omfattar Lundbergföretagen, Lundbergs Fastigheters moderbolag.

– Jag är glad och stolt över att få förtroendet att axla rollen som vice VD tillsammans med Christian, säger Johan Sandborgh. De senaste åren har vi tagit stora kliv i vårt hållbarhetsarbete och jag kommer fortsätta driva dessa frågor för att säkerställa att vi gör rätt vägval för bibehållen konkurrenskraft och lönsamhet.

Christian Claesson rekryterades till Lundbergs Fastigheter 2015 och 2016 utsågs han till regionchef Öst, sedan 2019 är han även ansvarig för affärsutveckling. ”Det är både hedrande och inspirerande att få den här möjligheten i ett av Sveriges finaste och mest anrika privata fastighetsbolag. Att jag nu får ett utökat förtroende i att leda bolaget framåt känns naturligtvis väldigt roligt och motiverande. Vår bransch står just nu inför en rad utmaningar och möjligheter och det är viktigt att vi är på tårna och tar modiga beslut utifrån vad som är bäst för Lundbergs Fastigheter och våra kunder”, säger Christian Claesson.

– Det känns väldigt bra att ha Johan och Christian vid min sida. Vi har jobbat tillsammans under många år och vi kompletterar varandra väl. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Lundbergs Fastigheter tillsammans med dem, övriga ledningen och så klart alla våra fantastiska medarbetare, säger Johan Ladenberg, VD Lundbergs Fastigheter.