Nyheter

Nu byggs nytt bostadskvarter i Enköping

I stadsdelen och gamla industriområdet Lillsidan i Enköping, bygger totalentreprenören Moby Modulärt byggande flerbostadshus på uppdrag av byggherren Sveaviken Bostad. Ett område där det på sikt planeras för flera nya bostadskvarter och bortåt 900 nya bostäder.

Byggprojektet som totalentreprenören Moby Modulärt byggande i början på 2023 startade på Polgatan vid Doktor Westerlunds gata i Enköping, ska i en första etapp resultera i 135 hyresbostäder fördelade på tre huskroppar.

Den första etappens huskroppar består av tre lamellhus med som mest åtta våningar. 

Flerbostadshusen uppförs med stålstomme och plattbärlag som bjälklag. Plus utfackningsväggar och exteriörer med skiffer- och träfasader i olika nyanser av naturfärg. Taken är en blandning av bandtäckt plåt, papp och sedumtak. På vissa ställen med solceller.

Lägenhetsstorlekarna varierar från ett rum och kök till fyra rum och kök. Alla med materialval som enstavig ekparkett och helkaklade badrum med golvvärme.

De första inflyttningarna till den första etappens tre lamellhus i området Lillsidan i Enköping sker under nästa år.

Lillsidan är ett gammalt industriområde i västra Enköping som håller på att förvandlas till ett modernt bostadsområde med hyresrätter, bostadsrätter och radhus, kompletterat med service i form av handel, förskola och omvårdnadsboende. Målet är en hållbar stadsdel nära grönområden som binder ihop Enköpings västra stadsdelar med centrum. 

Närheten till centrala Enköping gör det även enkelt att pendla med buss eller tåg till Uppsala, Västerås och Stockholm.

På bilden: Sveaviken Bostads flerbostadshus uppförda av Moby Modulärt byggande med olika våningshöjd och brutna tak bildar en egen kvartersstruktur i stadsdelen Lillsidan i Enköping

Bild: Moby Modulärt byggande

FAKTA:

Tidplan: januari 2023-juli 2024

Byggherre: Sveaviken Bostad AB

Totalentreprenör: MOBY Modulärt byggande AB

Kostnad: 250-350 mkr