Nyheter

Topplaceringar i bästa projekt för Peab i nationell kundmätning

Den 9 februari presenterade Prognoscentret sin branschmätning i kundnöjdhet bland bostadsutvecklare för året 2023. Återigen fick Peab Bostad topplaceringar med två bostadsprojekt på topp 10-listan över bästa bostadsprojekt i hela Sverige.

En delad andraplats för Fyrtornet på Hammarö och en delad fjärdeplats för Brf Älvshöjden i Skellefteå. Undersökningen visar också att Peab Bostad ligger över branschsnittet under både inflyttnings- och garantifasen.

– Jag tror att en viktig bidragande orsak är vårt kundfokus som finns med hela vägen från idéstadie till efter inflyttningen, och här har alla med daglig kundkontakt haft en mycket stor betydelse, säger Göran Linder, Affärsområdeschef Peab Projektutveckling AB.

I år kammade Peab Bostads projekt Fyrtornet på Hammarö hem en andraplats (delad med Wästbygg), projektet ligger dessutom granne med projektet Hamnutsikten som även det vann pris 2021, då för årets bästa projekt. Projektet Brf Älvshöjden i Skellefteå kom på en fjärdeplats (delad med sju andra projekt). Mätningen visar också att Peab Bostad även detta år får höga betyg (NKI) 77 i fasen inflyttning, vilket kan jämföras med branschsnittet som ligger på 72. Även under garantifasen ligger Peab Bostad över snittet.

– I projektet Fyrtornet på Hammarö har vi arbetat som ett dedikerat arbetslag med samma slutkund i fokus. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska känns sig väl bemötta och försöker alltid att överträffa deras förväntningar. För att nå ett högt NKI så krävs, förutom det personliga i bemötandet och det pålitliga i vårt löfte, väldigt fina lägenheter som ska bli våra kunders hem, säger Joakim Otternäs, Affärs- och projektutvecklare.

– Brf Älvshöjden ligger centralt i Skellefteå, och är den sista pusselbiten i området. Det har varit väldigt roligt att utveckla bostadskvarteret. Vi har haft ett gott och nära samarbete med både byggande organisationen och våra kunder under hela resan. Vi är otroligt tacksamma över ett så fint betyg från våra kunder, säger Stefan Israelsson, Affärs- och projektutvecklare.

Prognoscentrets årliga NKI-undersökning har genomförts i samarbete med branschens aktörer och bygger på cirka 12 000 svar från köpare av nyproducerade bostäder och småhus under 2023. Undersökningen omfattar cirka 65 företag och mäter hur Sveriges bostadsköpare betygsätter bostadsutvecklarna inom olika kategorier under både inflyttnings- och garantifasen.

Bild: Brf Älvshöjden i Skellefteå, med kundbetyg (NKI) på 86. 

Foto: Patrick Koppar Communication och Ola Westerberg