Nyheter

Linklaters till nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24

AMF Fastigheter välkomnar ytterligare ett spännande företag till sitt projekt Jakobsbergsgatan 24 när den internationella advokatbyrån Linklaters flyttar till nya lokaler. Fastigheten som just nu genomgår en omfattande omdaning är en viktig del av AMF Fastigheters fortsatta utveckling av Moodkvarteret i centrala Stockholm.

Området har sedan startskottet med MOOD Stockholm 2012 utvecklats till ett levande och dynamiskt citykvarter, med tiden har det även kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva kontorslägen. Genom utvecklingen av de ca 15 000 kvm som utgör projekt Jakobergsbergsgatan 24 förstärks Moodkvarteren ytterligare.

─ På Jakobsbergsgatan 24 utvecklar vi en flexibel och långsiktigt hållbar fastighet där vi hoppas samla företag som värdesätter projektets höga hållbarhetsambitioner och som vill bidra till Moodkvarterets fortsatta utveckling. Linklaters är precis ett sådant bolag, vi är därför både stolta och glada att få välkomna dem till kvarteret, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.  

Linklaters kommer att flytta in på plan 7 och kommer hyra drygt 1 500 kvadratmeter. De tillträder sina nya lokaler i december 2024. Ansvarig uthyrare i projektet är Maria Krumlinde.

─ AMF Fastigheters arbete för att skapa en kontorsfastighet som är hållbar över tid ligger helt i linje med våra värderingar om att bidra till en hållbar framtid i alla aspekter av vår verksamhet. Att vi dessutom ges möjlighet att ta del av Elements spännande initiativ gör att vi känner oss väldigt trygga med att Jakobsbergsgatan 24 är helt rätt kontor för vår fortsatta resa och expansion säger Elisabet Lundgren, Managing Partner för Linklaters svenska verksamhet.

Sedan tidigare har AMF Fastigheter kunnat berätta att den franska banken Crédit Agricole CIB flyttar till nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i maj. Dessutom slår Elements upp portarna redan under april 2024.

Foto: WTR

På bilden: AMF Fastigheter Jakobsbergsgatan 24