Nyheter

Kompositörens nycklar är utdelade

I Uppsala har 185 nyinflyttade hyresgäster hos Wallenstam nu fått nycklarna till sina nya hem i kvarteret Kompositören, i ett av Rosendals mest centrala lägen, intill Torgny Segerstedts allé och torget. Den 1 mars öppnar även Praktikertjänst tandvårdskliniken RosenDental, med tandläkare Morshad Maree i spetsen, i fastighetens entrévåning.

Kompositören består av 185 hyresrätter som fördelas i tre huskroppar med en varierad arkitektur i både material- och kulörval. Lägenheterna varierar från 1-4 rum och kök, samtliga med en mysig innergård som avkopplande oas för umgänge med både grannar och vänner.

– Det är väldigt speciellt att välkomna våra hyresgäster till sina nya hem, lite av en högtidsdag för alla som är inblandade. Utöver ett nytt modernt hem får de boende i Kompositören också tillgång till en mobilitetspool med både bilar och ellådcyklar, säger Paulina Nyström, uthyrningschef för Wallenstam i region Stockholm/Uppsala.

Fastigheten är certifierad enligt miljöbyggnad Silver och när själva byggstarten påbörjades år 2021 innebar den att byggnationen av Wallenstams 10 000:e lägenhet sedan millennieskiftet var ett faktum.