Nyheter

Sollentunahem bygger 77 nya moderna lägenheter i Edsberg

 Den 25 januari 2024 påbörjade Sollentunahem en stor ombyggnation i Edsberg i Sollentuna, som kommer att resultera i 77 nya moderna lägenheter. Glada förskolebarn från den närliggande ”Bikupans förskola” hjälpte oss att ta första spadtaget. 

Lägenheterna blir i storlekarna 1-4 rum och kök och får en bra standard med gemensamma faciliteter som cykelrum, tvättstuga, barnvagnsrum och en gård i direkt anslutning till huset. Vi räknar med att de första hyresgästerna kan flytta in i början av första kvartalet 2026. 

Fastigheten som ska byggas om heter Esplanaden 1 och ligger på Ribbings väg 91 i Edsberg. Den har tidigare varit ett vårdboende och därefter utgjorts av ungdomslägenheter med korttidskontrakt samt särskoleverksamhet. Den senaste tiden har byggnaden varit tom i väntan på renovering. 

– Att Sollentunahem kan erbjuda nya lägenheter i Edsberg bidrar ytterligare till den positiva utveckling som vi ser i området, säger Sollentunahems ordförande Maria Stockhaus. 

Sollentunahems senaste hyresgästundersökning visar att hyresgästerna i Edsberg tydligt upplever att deras trygghet har ökat. 

Bygga om istället för att bygga nytt Att bygga om istället för att riva och bygga nytt är ett led i Sollentunahems hållbarhetsarbete och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Vi kommer att nyttja den nuvarande byggnaden genom att bygga utifrån befintlig husstomme och fasad, och återbruka överblivet tegel i fasadens tillbyggnad. Entreprenör för projektet är Husab AB, avtal tecknades i mitten av november 2023. 

– Vi är glada över att kunna ge denna byggnad nytt liv på ett ekonomiskt och klimatmässigt hållbart sätt. Samtidigt som vi skapar nya hem för hyresgäster som står i kö hos oss, hoppas vi att trivseln och tryggheten ska öka för dem som bor i området, säger Sollentunahems vd Anna Mellström. 

Projektet kommer att kontrolleras i enlighet med Rättvist byggande, som arbetar strukturerat för att motverka arbetslivskriminalitet på svenska byggarbetsplatser och bidra till en sund byggbransch.