Nyheter

Nilsson Energy bygger vätgastankstation i Nykvarn

Nu påbörjar Nilsson Energy etableringen av en ny vätgastankstation som uppförs parallellt med E20, vid avfarten till Nykvarn. Tankstationen förväntas vara klar till sommaren 2024 och kommer uteslutande att erbjuda grön vätgas.

Nykvarn, en attraktiv tillväxtkommun strax öster om Södertälje och en viktig knutpunkt för tunga transporter, får nu möjligheten att minska sin miljöpåverkan genom denna infrastruktursatsning.

Roger Göthberg, vd på Nilsson Energy, uttrycker sin glädje över samarbetet med Nykvarns kommun:

– Vårt samarbete med Nykvarns kommun har fungerat perfekt. Vi är glada att få vara en del av kommunens aktiva utveckling och att kunna bidra med infrastruktur för att möjliggöra tankning av vätgasdrivna fordon.

– Nilsson Energy tar ledarrollen i den gröna energirevolutionen och det är inspirerande att se hur de förverkligar visionen om en hållbar framtid, inte bara för företaget utan för samhället som helhet. Jag ser fram emot att följa utvecklingen av denna vätgasmack och hur den kommer att bidra till att forma vårt samhälles hållbara framtid, säger Anders Önbäck, kommunstyrelsens ordförande i Nykvarns kommun.

Förutom Nykvarn etablerar Nilsson Energy även en vätgastankstation vid Port 6 i Göteborgs Hamn, en av Sveriges mest lastbilsintensiva platser samt etablerade Sveriges första publika vätgastankstation i Mariestad 2018.

Malin Ehrle, Head of Projects på Nilsson Energy, har varit delaktig i projektet sedan starten 2022 och är huvudansvarig projektledare för etableringar av båda vätgastankstationerna.

– Det känns roligt att vi nu kommer i gång med markarbetena i Nykvarn, vilka beräknas vara klara i början på juni. När markarbetet är klart påbörjas installation och driftsättning av all utrustning. Om allt går som planerat kommer första kunden kunna tanka vätgas senare i sommar, avslutar Malin Ehrle.