Nyheter

Grundels uppdaterar fönster på Stockholms mest kända landmärke

Ett höghus på 74 meter med 25 våningsplan om cirka 400 kvadratmeter vardera samt en lägre byggnad med fem våningsplan på ungefär 1 400 kvadratmeter vardera. Det är Wenner-Gren Center och ett av Grundels pågående projekt.

Det är i den lägre byggnaden som Grundels nu under flera veckor har arbetat med att uppgradera och energiisolera befintliga fönster. Inom kort kommer drygt 700st befintliga fönster ha omvandlats till energieffektiva 3-glas med Grundels Klimatruta.

Den estetiska skillnaden kanske inte är så stor (vilket heller inte är meningen) – men resultatet är desto större med en beräknad energibesparing om ca 189 000 kWh/år samt bättre inomhusklimat för hyresgästerna utan kallras och mindre buller från trafiken utanför.