Nyheter

Frankfurts kontorsbyggnad får grön BREEAM-certifiering

Ett av Europas största fastighetsbolag – Aroundtown – fortsätter att utöka sin hållbara portfölj – ytterligare en kontorsbyggnad i Frankfurt har tilldelats BREEAM Green Building-certifikatet. Detta ökar ytterligare andelen gröna byggnader i koncernens portfölj.

Den moderna kontorsbyggnaden från 1998 ligger på Theodor-Heuss-Allee 108, centralt i Frankfurts City-West. Utställningscentret ligger i omedelbar närhet och tack vare sitt bekväma läge på motorväg A648 kan Frankfurts flygplats också nås snabbt. Kollektivtrafik finns på gångavstånd, liksom butiker för vardagsbehov, restauranger och caféer.

Fastigheternas certifiering enligt BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) visar att Aroundtown tar sitt engagemang för en hållbar och miljövänlig fastighetsportfölj på allvar. BREEAM anses vara ett av världens ledande certifieringssystem för gröna byggnader och bedömer fastigheters miljöavtryck och hållbarhet.

Aroundtown har redan framgångsrikt erhållit gröna byggnadscertifikat för sin tyska kontorsportfölj, bland annat i Frankfurt, Leipzig och Berlin samt på flera platser i Nederländerna. Den hållbara, resursbesparande och ekologiska användningen och förvaltningen av fastigheten i samband med framgångsrik BREEAM-certifiering är också en relevant komponent i ”Gröna hyresavtal” och relevant för hållbarhetsmålen för företag som hyresgäster i kommersiella fastigheter.

Om Aroundtown
Aroundtown är ett av Europas största fastighetsbolag och fokuserar på högavkastande kvalitetsfastigheter med potential för uppskattning i centrala och attraktiva lägen, främst i Tyskland och Nederländerna. Portföljen omfattar främst kontors-, bostads- och hotellfastigheter. Hundratals erfarna medarbetare från alla specialistområden i värdekedjan säkerställer att Aroundtown effektivt realiserar långsiktig potential. Professionell organisation, flexibilitet, innovation och omfattande hyresgästservice gör Aroundtown till en pålitlig partner för tillväxt och framgång. Aroundtown är en hållbarhetsledare på den europeiska marknaden med en stark närvaro i ESG-index som Dow Jones Sustainability Index, Bloomberg Gender-Equality Index och andra. Aroundtown är medlem i European Public Real Estate Association (EPRA), Central Real Estate Committee (ZIA), German Sustainable Building Council (DGNB), UN Global Compact Network Germany och har undertecknat FN:s stadga för mångfald. A andra stora institutionella investerare.