Nyheter

Uthyrningstart av sista kvarteret i Selma stad

Området kring Selma Lagerlöfs torg på Hisingen växer med nya bostäder, restauranger, kulturhus med bibliotek, fiskbutik, grönsaksaffär, apotek och optiker. Ett grönt parkstråk med planteringar, lekplatser och umgängesytor breder ut sig längs området och lockar till umgänge och sköna promenader.’

Familjebostäders nya kvarter som hyrs ut nu, är det sista av våra många nya hus i Selma stad. Inflyttningen är planerad till hösten 2024. Hyresgästerna bor i både trähus och tegelhus och det runda huset, som är granne med Hemköp. På gårdarna finns planteringar, sittplatser, lekutrustning och grillplatser. Husen har fyllts av nya hyresgäster de senaste åren. Samtidigt har området utvecklats mycket och många av de boende tycker det är trivsamt.

I Selma stad finns det mesta för ett gott vardagsliv med förskolor och skolor på gångavstånd och fina lekplatser för små och stora barn. En stadsdel full av liv från morgon till kväll. Bra kollektivtrafik finns från torget. De gröna inslagen i området med planteringar, vackra träd, bänkar och grillplatser bjuder in till kontemplation, promenader och samvaro.

Många nya gatunamn med Selmatema

De nya gatorna får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata. Framtiden Byggutveckling har byggt 238 bostäder för Familjebostäder i Selma stad.