Nyheter

Första spadtaget för 74 nya hyresbostäder i Trelleborgs centrum

Den 7 september togs det första spadtaget för TrelleborgsHems tredje projekt i kv. Sparven i Trelleborg. Projektet omfattar 74 bostäder i storlekar mellan 1-4 rum och kök.

– Vi har fått flera förfrågningar på nya hyresbostäder mitt i city och efter några projekt både i Trelleborgs, men även i kommunens yttre delar, är det därför glädjande att vi startar upp vårt andra, mer centrala, projekt på kort tid, säger Pia Jönsson, vd på TrelleborgsHem.

Bostäderna i kv. Sparven är fördelade på två byggnader med tre respektive fyra våningsplan. Lägenheterna beräknas preliminärt vara klara för inflyttning våren 2025.

– Det är alltid extra roligt att kunna tillgodose våra kunders behov, säger Pia Jönsson och fortsätter:

– Detta projekt är en viktig del av utvecklingen av stadsdelen och det kommer att lyfta hela området. TrelleborgsHem har sedan tidigare två nyproducerade fastigheter i kv. Sparven och tillför nu ytterligare två nya byggnader vilket innebär att bolaget kommer att ha byggt totalt 176 nya bostäder i kvarteret när projektet avslutas. Kv. Sparven ligger i centrala Trelleborg, precis intill S:ta Gertruds väg och esplanaden som under sommarhalvåret kännetecknas av sin lummiga allé som leder hela vägen upp till de välkända Akka husen.