Nyheter

Kalmarhem omvandlar studentbostäder till hyresrätter

Med start under vintern kommer Kalmarhem att påbörja en omvandling av befintliga student- och ungdomsbostäder till vanliga hyresrätter i kvarteret Månstenen. Kvarteret, som består av 203 bostäder för just studenter och ungdomar mellan 18-25 år, stod bygg- och inflyttningsklart under år 2019/2020.

Med ambitionen att skapa en bra blandning av boendealternativ och möta marknadens efterfrågan kommer nu en del av bostäderna öppnas upp för alla att söka.

– Genom att omvandla studentbostäderna till vanliga hyresrätter ökar tillgängligheten till attraktiva bostäder i centrala Kalmar samtidigt som det skapas en variation av boendealternativ för livets olika faser inom samma fastighet. För att möta marknadens efterfrågan är omvandling av bostäder något vi måste vara flexibla inför. Detta kan i framtiden likväl innebära att vi omvandlar hyresrätter till fler studentbostäder, säger Kalmarhems VD Per Stephani.

De lediga bostäderna kommer att publiceras på Kalmarhems hemsida från 8/12. Bostäderna består av 1 – 3 rum och kök i storlekarna 33 – 45 kvm.