Nyheter

Peab bygger anpassade bostäder och dagcenter i Harstad

Peab har fått uppdraget att bygga anpassade bostäder och dagcenter i Harstad. Beställare är Harstads kommun och kontraktssumman uppgår till 114 miljoner norska kronor.

I nedre Gangsås i Harstad ska Peab bygga anpassade bostäder för personer med funktionsvariationer om totalt 1 450 bruttokvadratmeter och ett dagcenter om 1 350 bruttokvadratmeter, fördelat på två byggnader i två plan. Boendena kommer att ha bemanning dygnet runt och därför innehålla ytor för personal. I projektet ingår även ett omfattande arbete med utomhusområdena.

– Vi är mycket glada över att få fortsätta det goda samarbetet med Harstads kommun. Med det här projektet underlättar Peab för personer med funktionsnedsättning genom att bygga anpassade bostäder och dagverksamhet. Detta uppdrag i Harstad är mycket viktigt för oss, säger Trygve Nilsen, distriktschef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart. Projektet väntas stå färdigt i april 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2023.

Illustration: Asplan Viak