Nyheter

Inflyttning i Trelleborg

Fredagen den 1 december fick de första hyresgästerna i Bocken 6 i Trelleborg nycklarna till deras nya bostäder. Vi följde med och tog del av de första intrycken.

Efter lång process har nu de första hyresgästerna kunnat flytta in i Bocken 6, ett infill-projekt på en grusplan i kvarteret Bocken i Trelleborg. HSB Malmö har sedan tidigare tre hyresfastigheter i kvarteret, som nu kompletteras med Bocken 6 och dess 27 yteffektiva lägenheter. Totalt har HSB över 170 lägenheter i Trelleborg.

Första intrycket en fullträff

Evelina Håbecker ser sin nya bostad för första gången, när hon fått nycklarna och uthyrare Tom Wilkinson visar henne runt i lägenheten.

– Det känns så bra, det är helt sjukt. Jag har mina bästa vänner bara här bredvid på Nygatan, det kommer bli så bra, säger Evelina Håbecker.

Hon har sökt ny bostad ett tag, och bott hos sina föräldrar i Tygelsjö efter en separation. Men det var först nyligen hon fick veta att HSB har hyreslägenheter.

– Jag har vänner som flyttade in i de nybyggda hyreshusen i Hököpinge, och de var verkligen fina. Men eftersom de blev uthyrde supersnabbt bestämde jag mig för att se om HSB hade något annat, och då dök dessa upp, fortsätter Evelina Håbecker.

I en av de två taklägenheterna, med utsikt över Trelleborgs taklandskap, ska hon nu bo med sina två barn. Barnen är mest exalterade över att bo granne med polisen, men för Evelina är det främst bostadens utformning som lockar.

– Det är bra planlösning, jag tycker om när kök är öppet mot vardagsrum. Här finns hiss, och eftersom det inte är trapphus känns det inte instängt. Och så är det nära centrum, men känns ändå som att det ligger i utkanten, säger Evelina Håbecker.

Fakta om Bocken 6

Fastigheten har fyra våningar, med en femte indragen takvåning med utsikt över havet och hamnen. Det finns både tvåor och treor. Samtliga lägenheter är rökfria.

Läs mer om projektet och anmäl intresse här.