Nyheter

Ny VD på Lindberg Stenberg Arkitekter

Tobias Welden har rekryterats som ny VD för Lindberg Stenberg Arkitekter. Tobias har sedan 2022 arbetat som kommunikationschef på företaget och efterträder Mats Carlsson som i stället tar rollen som vice VD.

– Lindberg Stenberg Arkitekter är inne i en spännande fas och genom rekryteringen av Tobias Welden får vi en VD med bred erfarenhet av att leda utveckling i kreativa konsultorganisationer. Hans driv och kommunikativa egenskaper blir en viktig del i vår fortsatta utveckling, säger Mats Carlsson, delägare och avgående VD.

Lindberg Stenberg Arkitekter bildades 1984 och är idag ett av Sveriges ledande arkitektföretag inom bostad- och stadsbyggnad. Verksamheten omfattar affärsområdena bostäder, stadsbyggnad, kommersiella lokaler, läromiljöer och offentliga platser. Bland uppdragsgivarna finns både offentliga och privata aktörer över hela landet.

– Lindberg Stenberg Arkitekter är en hubb för utveckling, kreativitet och hållbar arkitektur. Företagskulturen i kombination med fokus på genomförbar arkitektur utgör ett unikt erbjudande för både våra samarbetspartners och medarbetare. Vi har ett enormt starkt team och det känns väldigt inspirerande att få arbeta tillsammans med Mats och alla engagerade, kompetenta och härliga medarbetare i utvecklingen av både företaget och branschen, säger Tobias Welden.

Tobias Welden har lång erfarenhet av operativ och strategisk ledning och har de senaste åren arbetat i arkitektbranschen. Han har i tidigare roller även arbetat som personalchef och marknadschef i andra kreativa organisationer.

– Jag har under de senaste åren lärt känna Tobias som en affärsdriven och inspirerande ledare. Att vi lyckas med en sån här tillsättning genom internrekrytering gör mig enormt stolt och visar på en av våra styrkor där kollektiv intelligens, specialisering och samarbete alltid har varit avgörande framgångsfaktorer, säger Mats Carlsson, avgående VD.

Tobias Welden tillträder sin nya tjänst 1 januari 2024.