Nyheter

Nu flyttar näringslivet in i Lundbergs Fastigheters Innerstan

När Dospace den 1 december öppnar dörrarna till sin nya coworkinganläggning nås en milstolpe i Lundbergs Fastigheters stora omvandling av citykvarteren i Norrköping. Öppningen markerar starten för hur näringslivet på allvar tar plats i Innerstan. Samtidigt välkomnar det populära lokala caféet Brödernas sina gäster tillbaka efter en paus på åtta månader på grund av ombyggnationen.

Arbetet med att förnya och förädla de centrala shoppingkvarteren i Norrköping har nu pågått i drygt två år. I en omfattande renovering görs det övre planet i gallerian Spiralen om från butiksytor till kontorslokaler där Dospace kommer disponera större delen; drygt 3 000 kvm med 250 arbetsplatser och en mötesarena för 160 personer. När den första etappen nu står klar kan Dospace välkomna ca 100 medlemmar och 20 bolag. Den andra etappen beräknas öppna under första halvan av 2024. Anläggningen blir Sveriges största coworking utanför storstäderna och med sitt unika läge är etableringen ett tydligt exempel på stadskärnors utveckling och utvidgade funktion. 1 december får coworkingaktörens medlemmar för första gången kliva in i den nya siten.

– I och med att Dospace öppnar förstärker vi närvaron av näringslivet i våra citykvarter. Vi är övertygade om att ett bredare innehåll med större variation bidrar till att skapa en mer attraktiv och levande stadskärna där folk trivs och vill vara, oavsett tid på dygnet, säger Jimmy Ekström, Marknadsområdeschef Norrköping – Handel & Kontor på Lundbergs Fastigheter. Vi är väldigt glada att Dospace vill göra den här satsningen tillsammans med oss.

Utöver den omfattande invändiga omvandlingen har en utvändig förnyelse av fastigheten Tulpanen 18 genomförts under 2023 och fastigheten har fått ett arkitektoniskt lyft. Stenfasaden har bytts ut till klassiskt tegel, fasaderna i entréplan har flyttats ut och stora glaspartier har ersatt tidigare stängda väggytor. Det nya moderna uttrycket bidrar till en härlig atmosfär som ger nya och bättre förutsättningar att skapa attraktiva miljöer för olika typer av verksamheter. Det populära caféet Brödernas har på grund av arbetet i fastigheten hållit sin verksamhet stängd men den 1 december slår man återigen upp dörrarna för sina gäster.

– Brödernas är ett mycket uppskattat café och mötesplats bland norrköpingsborna och vi vet att många saknat att kunna besöka dem. Det ska verkligen bli roligt att se lokalen fyllas med liv och skratt igen – och säkert en och annan gäst från Dospace, säger Lisa Thörn, uthyrare på Lundbergs Fastigheter.

Foto: Anders Ristenstrand