Nyheter

Forsen tilldelas uppdrag för ABB:s Robotics Campus

Forsen har tilldelats ett nytt uppdrag i den första fasen av ABB:s Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås. Den totala arean för den nya anläggningen blir 65 000 kvadratmeter. Forsen kommer att bistå med beställarstöd såsom projektledning och tekniska konsulter.

Anläggningen kommer att öka ABB:s nuvarande produktionskapacitet och ersätta dagens nio befintliga byggnader som utgjort robotverksamheten i Västerås sedan 1974. Campuset kommer att omfatta olika funktioner, såsom produktion, ett forsknings- och utvecklingscenter, kontorsutrymmen, ett kundupplevelsecenter och ett utbildningscenter. Den totala ytan för anläggningen är 65 000 kvadratmeter, vilket understryker projektets omfattning och betydelse.

I uppdraget kommer Forsen att leverera beställarstöd inom projektledning och tekniska konsulter.

– Vi är stolta över förtroendet att få vara en del av den kommande utvecklingen av Robotics Campus. Vi har stor erfarenhet av komplexa byggprojekt av den här storleken och vi ser fram emot att långsiktigt samarbete tillsammans med ABB, säger Annika Selin, vd Forsen.

– Vi ser fram emot ett nära samarbete med ABB och att kunna bistå med vår kompetens och erfarenhet i detta viktiga projekt, säger Erik Lindholm, regionchef och Forsens ombud.

Projektet beräknas pågå från hösten 2023, till och med 2026.