Nyheter

Premiär för Sommarnöjens första vinkelhus

Text: Sommarnöjen

Många har frågat om när Sommarnöjen ska ta fram vinkelhus. Svaret har länge varit att vi avvaktar eftersom vi inte är odelat förtjusta i tanken. Vi har valt att inte lansera något förrän vi landat i ett formspråk som vi är helt nöjda med och kan stå för. Nu är tiden inne.

För att skapa bra vinkelhus behöver man tänka till ordentligt för att få till rena planlösningar, bra proportioner mellan huskropparna och nätta möten mellan taken.

När vi nu äntligen presenterar våra första vinkelhus, har vi gett dem ett eget uttryck. Vi utgick från våra enkla och raka ladhus och tog fasta på deras balanserade och småskaliga former. Sedan formade vi två huskroppar i vinkel och band samman dem med en vacker helglasad entré. Det ger nya Duo det bästa från två världar.

Duo är två hus i ett

Duo har separata huskroppar för umgänge och vila, för det sociala och det privata. De båda delarna är skilda från varandra men förenas i den glasade entrén. Vyerna från den sociala delen är ostörda medan den privata delen är mer sluten.

Den tydliga uppdelningen i funktioner i Duo gör att umgänge med gäster kan pågå i den ena delen av huset utan att störa de som vill gå och lägga sig tidigt. Liksom att några kan gå upp med tuppen och rumstera i köket medan andra sover ut så länge de vill.

Duo formar sig efter din tomt

Duo anpassar sig till din tomt som få andra hus. De två huskropparna kan vinklas efter tomten och var de bästa vyerna finns. I grundutförande har huskropparna en spännande vinkel på 105 grader. Om tomten kräver kan vinkeln minskas till traditionella 90 grader och om utrymme finns vinklas huskropparna upp till 135 grader.

Finn en Duo för dig

Sommar 60 Duo och Sommar 70 Duo visar att arkitektur med egen karaktär är möjlig även i litet format och med begränsad budget. Sommar 80 Duo rymmer det mesta även för den stora familjen. Stora Sommar 100 Duo innehåller allt man kan önska – en privat del med tre sovrum och komplett badrum samt en överlägset luftig social del med kök, ett kapprum och ett separat badrum.

Kvalitet och valfrihet

Duo är en del av Sommarnöjens stora kollektion Sommar. Det betyder äkta naturmaterial utvändigt och invändigt, i fönster, kök, snickerier och detaljer. Det har möjlighet att anpassa utvändiga ytskikt efter miljön som huset ska placeras i, fyra genomtänkta interiörstilar och många tillvalsmöjligheter, som exempelvis sovloft, takfönster, kamin, varm utedusch och mycket mer.