Nyheter

YIT bygger radhuskomplex i Esbo åt Länsi-Suomen Asunnot Oy

YIT har tecknat avtal med Länsi-Suomen Asunnot Oy om uppförande av fem rader radhus i Esbo. Radhusprojektet Asunto Oy Espoon Finnsin i augusti genomförs i Finnsinmäki-området i Espoonkartano. Kontraktsvärdet för projektet för YIT är cirka 8 miljoner euro, och det kommer att registreras i orderstocken för sista kvartalet 2023.

Totalt kommer det att byggas 24 bostäder i radhuskomplexet och de ska värmas upp med miljövänlig bergvärme. Under bygget kommer endast förnybar, miljövänlig el att användas på byggarbetsplatsen. Det ARA-finansierade projektet har en ungefärlig yta på 1 800 kvadratmeter. Arbetet kommer att påbörjas i slutet av november 2023 och projektet beräknas vara klart i början av 2025.

– Vi är specialiserade på att bygga prisvärda och ekologiska bostäder, och Asunto Oy Espoon Finnsin Augusti är ett utmärkt projekt för att komplettera vårt utbud av hyresbostäder, säger Sami Lehto, VD för Mangrove Rakennuttaja Oy, utvecklare av projektet.

– Det är jättekul att vi får bygga ett nytt komplex med fem rader radhus åt vår kund och bygga bergvärmehus i Esbo. Vi fortsätter utvecklingen av det idylliska bostadsområdet, och vi har även planer på småhuskomplexet Asunto Oy Espoon Finnsin Gustav som ett egenutvecklat projekt av YIT, säger SVP Harri Isoviita, YIT.