Nyheter

OBOS första projekt i storstadssatsningen

Endast tre år efter startskottet på OBOS storstadssatsning och etablerandet av OBOS dotterbolag OBOS Nya Hem, står bolagets första projekt Brf Strandvägen i Sollentuna klart. Trots en utmanande marknad är 110 av de 115 lägenheterna sålda. Nu i november kunde de första boende flytta in. Projektet var också det första i Sverige där boköpsmodellen OBOS Deläga erbjöds och nu har den första kunden som samäger sin bostad med OBOS flyttat in.

Den 23 januari 2021 sattes spaden i marken till det nya kvarteret i Edsviken i Sollentuna utanför Stockholm. Projektet, som är en del av OBOS storstadssatsning i Sverige, har rönt stort intresse och 110 av 115 bostäder var sålda vid färdigställandet.

 Brf Strandvägen är en viktig milstolpe för OBOS Nya Hem och det är glädjande att projektet nu står klart. Med stolthet överlämnar vi fina bostäder till medlemmar och kunder och ser med glädje att kvarteret fylls med grannar, trots ett väldigt svårt läge för branschen. Det visar att OBOS står stabilt även i tuffare marknadsklimat och att vi på OBOS Nya Hem levererar på löftet om bostäder i attraktiva lägen i de svenska storstadsregionerna, säger Sofia Ljungdahl, VD, OBOS Nya Hem.

Brf Strandvägen innebar även Sverigepremiär för boköpsmodellen OBOS Deläga, där kunden kan köpa minst halva bostaden men bo i hela, och i november flyttade Sveriges första OBOS Deläga-kund in. Sedan lanseringen av OBOS Deläga har intresset ökat stadigt och under hösten 2023 har OBOS Deläga möjliggjort för fler att uppfylla sina bostadsdrömmar. Genom boköpsmodellen bidrar OBOS till att sänka trösklarna till det ägda boendet och målet är att 20 procent av bostäderna i storstadsprojekt ska erbjudas med OBOS Deläga.

– Att den första kunden nu flyttar in visar att boendeformen fungerar i praktiken. Med hjälp av instegsmodeller som OBOS Deläga sänker vi trösklarna till det ägda boendet för personer i livets alla faser, fortsätter Sofia Ljungdahl.

Utöver Brf Strandvägen har OBOS Nya Hem projekt i bland annat i Mälarhöjden, Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, Centrala Nacka, Roslags Näsby i Täby, i Träkvista på Ekerö och Wendelsstrand, en ny stadsdel i Härryda utanför Göteborg.

Sammantaget hade OBOS 2 037 bostäder under produktion i Sverige per den 31 oktober. Nyligen togs bland annat beslut om byggstart av ytterligare bostäder i Umedalen, strax utanför Umeå centrum, där OBOS bygger totalt 136 bostäder.