Nyheter

Peab renoverar hotell i Vanda

Peab har fått uppdraget att renovera ett hotell i Vanda utanför Helsingfors. Uppdragsgivare är Kiinteistö OY Haukipurontie (Keva) och kontraktssumman uppgår till 13 miljoner euro.

Fastigheten som ska renoveras är en hotellbyggnad med sju våningar och totalt 271 rum. Hotellet färdigställdes 1991 och fick en tillbyggnad 2003. Projektet omfattar renovering av lokalerna och uppdatering av de tekniska installationerna. Hotellets huvudlobby kommer att moderniseras genom att utrymmet öppnas upp. De bärande konstruktionerna i hotellets parkeringskällare kommer också att renoveras.

– Vi ser mycket fram emot att ta oss an det här uppdraget. Vi har gedigen expertis inom hotellrenoveringsprojekt och en utmärkt modell för att genomföra detta renoveringsprojekt, säger Ilkka Laakeristo, regionchef Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i december 2023. Projektet beräknas vara klart i februari 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2023.