Nyheter

Nu startar uthyrningen på Godisfabriken i Gävle

Nu finns möjlighet att lämna intresse för att flytta till Pralinhuset, det första av Gavlegårdarnas två hållbara hus för bostäder på Godisfabriken i Gävle. Pralinhuset med sina sju våningar och 54 bostäder beräknas stå redo för nya hyresgäster med flexibel inflyttning från och med den 1 mars 2024.

– Att se tillbaka på tiden sedan vi köpte Cloettas nedlagda fabrik 2014 tills att nu släppa våra första bostäder i denna helt nya stadsdel gör mig både stolt och tacksam. Läkerolfabriken och familjen Ahlgrens viktiga del i Gävles historia får nu leva kvar i en stadsdel där människor kommer leva, bo och verka för lång till framåt, säger Cathrine Holgersson, VD på Gavlegårdarna

Gavlegårdarnas två hyreshus blir porten in till den nya stadsdelen Godisfabriken. Här har höga krav på hållbarhet och innovativa miljölösningar genomsyrat byggnaderna med träfasader, ett sedumtak med solceller som bidrar till uppvärmningen, odlingsmöjligheter, återvinning av regnvatten och fjärrkyla på sommaren är några exempel. Även grönskan får stort utrymme, både ute och inne. Det blir också lätt att leva hållbart i stadsdelen med hjälp av både sopsug och mobilitetshus.

– Det har varit tuffa år med många oförutsedda händelser i världen runt omkring oss som utmanat visionen om en hållbar stadsdel med tekniska innovationer i världsklass. Men trots att omvärlden ser helt annorlunda ut idag än när projektet startade så ser vi nu en fantastisk stadsdel växa fram och som kommer att finnas med Gävleborna en lång tid framåt, avslutar Cathrine Holgersson.

Hyrorna är förhandlade med Hyresgästföreningen och blev generellt sett något lägre än tidigare kommunicerat. De kommer enligt överenskommelsen att vara låsta och ej höjas förrän tidigast januari 2028.