Nyheter

Bevara och uppgradera fönster

Text: Grundels fönstersystem

Under våren 2023 roade vi oss med ett roligt projekt på paradgatan Drottninggatan i Helsingborg. En utsatt adress för väder och vind nära havet och underhållsbehovet var därför stort.

Tillsammans med kunden gjordes bedömningen att fastighetens originalfönster var värda att behålla. 478 fönsterbågar totalrenoverades och lika många Grundels Klimatrutor monterades för att få en modern energiprestanda .Utöver ett rejält ansiktslyft kan hyresgästerna nu njuta av rejäl bullerreducering från Helsingborgs mest trafikerade gata. Tack vare ett nytt U-värde på 1,3 eliminerades även kallraset.

Det var mycket jobb som krävdes för att få fönsterna som nya, men nu när det är gjort kommer bågarna hålla längre än dagens nytillverkade fönster tack vare den fina virkeskvalitén man använde förr i fönstren. Ett utmärkt exempel på ett cirkulärt tänk där man samtidigt bevarar fastighetens fina karaktär och utseende.