Nyheter

Första spadtaget för bostäder i Slaka, Linköping – hälften sålda vid byggstart

Under torsdagen tog OBOS det första spadtaget till 32 nya radhus i Slaka utanför Linköping. Vid byggstart var redan 16 av husen sålda i det som fått namnet Brf Sophia Albertina. På plats fanns förutom OBOS även Stefan Erikson, kommunalråd i Linköping kommuns samhällsbyggnadsnämnd och framtida grannar. Inflyttning beräknas från fjärde kvartalet 2024.

Brf Sophia Albertina, som fått sitt namn från prinsessan Sophia Albertina som 1783 invigde den välkända rosa kyrkan i Slaka, kommer bestå av 32 radhus i ett och två plan med dubbla uteplatser och egen tomt. Slaka, beläget 15 minuter från centrala Linköping, erbjuder en lantlig omgivning nära staden vilket gjort det till en av Linköpings mest eftertraktade områden.

Redan i första etappen såldes 15 av bostäderna och den 24 oktober säljstartades resterande.

– Med det stora intresse som vi sett både i försäljningen och under spadtaget är det glädjande att vara i gång med byggfasen. Efterfrågan på prisvärda bostadsrätter i lantlig miljö är stor, då det ger mycket boendekvalitet för pengarna. Nu ser vi fram emot att följa bygget och att det till nästa jul kommer vara liv och gemenskap här, säger Karl Braune, projektutvecklare på OBOS Sverige.

Alla bostäder är bostadsrätter i modern arkitektur och högkvalitativa materialval, och erbjuder energieffektiva lösningar med låg miljöpåverkan.

– I en tid som är mycket svår för hela byggbranschen är det roligt att se att det här projektet kommer igång. Även glädjande att se alla förväntansfulla köpare som nu på plats fick uppleva starten på byggandet av deras framtida hem, säger Stefan Erikson (M), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.