Nyheter

Byggstart av nya enplanshus i öländska Saxnäs

Nyligen påbörjade OBOS bygget av 18 nya enplanshus i Brf Golfrundan, ett stenkast från den populära golfbanan i Saxnäs på Öland. Trots en avvaktande bostadsmarknad har intresset varit stort, främst från åldersgruppen femtio år och uppåt.

Första huset levereras under nästa vår och inflyttningen sker i mars 2025.

– Det känns fantastiskt att så många valt att köpa bostad just här och att vi kan komma till byggstart i dessa tider. Vissa kommer att ha det som permanentboende, medan andra ser det som sin sommarbostad med planen att eller flytta hit när pensionen kommer, säger projektutvecklare Linus Ståhl.

Brf Golfrundan erbjuder par eller radhus på 83 kvadrat i markplan. Rymliga sällskapsytor, två sovrum, en altan och gott om praktiska detaljer – till exempel finns en parkeringsplats för golfbilen inom området.

Förutom närheten till golfrundor har Saxnäs mycket annat att erbjuda: vandringsleder, långgrunda stränder för svalkande bad och surfing. Till all service i Färjestaden tar man sig smidigt med bil eller cykel, och därifrån in till Kalmar på en kvart.

– Som långsiktig bostadsutvecklare har vi ett uppdrag att bygga där våra medlemmar vill bo. Vi tror på området och ser fram emot att vara en del av Saxnäs utbyggnad framöver, avslutar Linus Ståhl.

Förutom Brf Golfrundan erbjuder OBOS inflyttningsklara äganderätter i Kvarteret Golfrundan och flyttklara hus från varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan.