Nyheter

Fastator säljer Åregården

Fastators dotterbolag Svenska Kulturskatter säljer anrika fjällhotellet Åregården till Gillesvik Fastigheter för 76,5 miljoner kronor. Colliers har varit köprådgivare i affären.

– Vi är glada och stolta att få ta över förvaltningen av denna klassiska fastighet och ser fram emot det fortsatta samarbetet med den erfarna och starka hyresgästen, säger Gillesvik Fastigheters VD Carl-Johan Kastengren.

Fastators VD Joachim Kuylenstierna och Johan Strömberg, VD Svenska Kulturskatter kommenterar försäljningen:

– Åregården är ett lyckat exempel på vår affärsmodell: att förvärva svenska kulturfastigheter, förädla dem och optimera ytorna genom varsam renovering och på så sätt göra fastigheterna mer attraktiva och lönsamma. Åregården är ett fint exempel på de ledstjärnor vi strävar efter: varmt mottagande, gastronomi och vackra interiörer.

– Det är inte utan vemod som vi säljer denna kronjuvel, men det är kul att se Åres finaste hotell hamna i bra händer. Genom den här försäljningen tryggar vi ekonomin i bolaget och kan fortsätta ge liv åt fler kulturskatter, avslutar Joachim Kuylenstierna och Johan Strömberg.