Nyheter

Logicenters storsatsar i Horsens – utvecklar 41 500 m2

Nu står det klart att Logicenters satsar stort i Horsens och påbörjar utvecklingen av en ny fastighet på hela 41 500 m2. Det danska bryggföretaget Royal Unibrew blir den första hyresgästen och flyttar in i 8 200 m2. Resterande del av fastigheten uppförs på spekulation.

Logicenters får nu in det danska bryggföretaget Royal Unibrew i sin portfölj som kommer hyra 8 200 m2 av den nya fastigheten. Samtidigt utvecklar Logicenters ytterligare 33 000 m2 på spekulation – med målet att hitta fler nya hyresgäster.

Det strategiska läget nära E45 öppnar upp för transportmöjligheter och direkt anslutning till såväl norra Danmark via Århus som södra Danmark och Tyskland.

– Horsens är ett oerhört passande läge med flera knutpunkter i närheten där vi kan befästa Logicenters närvaro i Danmark ännu mer. Vi är väldigt förväntansfulla över att expandera på den här platsen då logistikområdet har ett attraktivt läge i mitten av landet. Vi är säkra på att detta utgör stora möjligheter för Royal Unibrew att bedriva en effektiv logistikverksamhet, säger Thomas Petersen, Commerical Managers på Logicenters i Danmark.

Logicenters fastighet i Horsens kommer uppföras i två etapper. I slutet av 2024 flyttar Royal Unibrew in och samtidigt står 12 000 m2 klart för en ny hyresgäst. Andra delen av fastigheten på 21 000 m2 beräknas stå klar i slutet av 2025.

– Vi ser fram emot att snart flytta in i vår toppmoderna fastighet. Samarbetet med Logicenters har varit en sömlös och positiv upplevelse hittills och det ska bli spännande att fortsätta vårt partnerskap med Logicenters som kommer att stödja vår logistikverksamhet på bästa möjliga sätt, säger Claus Hjort Schroeder, Global Category Manager på Royal Unibrew.