Nyheter

Europas vackraste pooler är utsedda

Nu vet vi vilka som bygger de vackraste simbassängerna i Europa. Den 24 oktober tillkännagavs vinnarna av det europeiska pool-priset EUSA AWARD 2023 på den stora poolmässan Aquanale i Köln.

I tävlingen 2023 deltog 282 pooler från 11 länder:

Österrike, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Grekland, Frankrike, Italien, Portugal, Spanien, Schweiz och Turkiet.

Det speciella med EUSA Award är att det är en tävling där ”de bästa av de bästa” väljs, eftersom de nationella föreningarna vanligtvis skickar vinnarna av sina nationella tävlingar för att delta i priset.

Prisceremonin 2023 var den 11:e händelsen och leddes av EUSA:s vice president Sveriges egen Mille Örnmark. I år finns det vinnare från sju länder: Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Turkiet och Storbritannien.

Priset för swimmingpoolsektorn har delats ut årligen sedan 2013 av European Union of Swimming Pool and Spa Associations (EUSA) i samarbete med de nationella poolförbunden i Europa för de vackraste privat använda simbassängerna.

Sammanlagt kommer en bronstitel, en silvertitel och en guldtitel att tillkännages i följande åtta kategorier: Inomhuspooler, Utomhuspooler, Pooler med inglasning, Pooler med automatiskt täckning, Pooler – natt, Spabad, Heot tubs och Renoverade pooler.

På bilden: DOP GOLD FRANCE Nuances de Bleus