Nyheter

Sveriges första Attefjällshus

Sedan reglerna för Attefallshus kom har Sommarnöjens försäljning av dessa smarta, små hus ökat för varje år. Nu lanseras Sveriges första speciallt utformade Attefallshus för livet i fjällen.

Oavsett om huset ska användas som komplett boende för den lilla familjen, för gäster eller hyras ut så finns allt man behöver för en bekväm vistelse. Exteriört finns ett skidförråd och en platsbyggd bänk utanför entrédörren, samt en smart nisch där man kan välja att ha vedförvaring eller en till bänk att möta vårsolen på.

Interiört möts man av ev ombonad träkänsla med massiv gran på golv, väggar och tak. Kök och snickerier går i mörkt antracitgrå. Vårt Attefjällshus består av ett ljust allrum med komplett, snickeribyggt träkök med integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Utsikt i fyra väderstreck med stora fönsterpartier i två av dem. Platsbyggd soffa med god förvaring som gör att det går att bo flera på liten yta. Avskild sovalkov med plats för 160 cm bred säng.

Badrummet är litet men känns lyxigt med mörk granitkeramik, golvvärme och vägghängd toalett. I hallen finns plats för torkskåp, tvättmaskin och smart förvaring av såväl pjäxor som jackor och hjälmar under trappan upp till loftet. Loftet har plats för 160 cm bred madrass och ett stort fönster.

För att skapa en riktigt mysig inredning har man tagit hjälp av Cecilia Theolin som står bakom Theolin Interior Design och butiken TID ett stenkast från Åre torg.

Vemdalen Lodge & Lya

Den 29 september klipptes bandet till det allra första huset på Åre Höstmarknad. Därifrån transporterades huset till Vemdalen där det placeras utanför Högfjällshotellet. Kom och träffa oss på Vemdalens stora hus-, hem- och fritidsmässa den 3-4 november.