Nyheter

K2A tilldelas två markanvisningar i Stockholm

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tilldelats två markanvisningar i Midsommarkransen i södra Stockholm genom direktanvisning. Markanvisningarna omfattar tillsammans 80 studentlägenheter och 40 hyreslägenheter, totalt cirka 5 000 kvadratmeter BTA.

– Det här är ett väldigt attraktivt läge med suverän närhet till kommunikationer och service. Stadsdelen har utvecklats mycket de senaste åren och vi ser fram emot möjligheten att vara med och fortsätta den utvecklingen på ett socialt och miljömässigt hållbart sätt, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Båda markanvisningar ligger utmed Tellusborgsvägen, på ett par minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen Midsommarkransen. Marken avses upplåtas med tomträtt för båda markanvisningsområdena, som sedan tidigare är utpekade som lämpliga platser för bostäder.

De nya lägenheterna fördelas mellan fyra flerbostadshus, som kommer att produceras i trä och miljöcertifieras med Svanenmärkning. Ambitionen är att byggnaderna ska klassas som mörkgröna enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier, vilket motsvarar den högsta miljöklassen.