Nyheter

Filippinska hem är en hit bland danska investerare: Nytt projekt ser nu dagens ljus

Ett nytt investeringsprojekt har precis sett dagens ljus. Projektet, kallat Levitown Tower, är ett 30 våningar högt Co2-neutralt lägenhetsprojekt i Filippinerna, och investeringsbolaget bakom det förväntar sig en avkastning på upp till 210 procent.

Danskarnas vilja att investera i byggprojekt i Filippinerna ökar. Siffror från Filippinernas statligt auktoriserade statistikbank, Philippine Statistics Authority, visar att danskarnas totala investering i landet på bara tre år ökat från cirka 550 000 DKK årligen till drygt 26 miljoner DKK.

Nu finns det goda nyheter för danskar med pengar i kistans botten som vill investera i bostadsprojekt utanför Danmark.

Ett Co2-neutralt lägenhetsprojekt på 30 våningar beläget i Levitown på Filippinerna har precis öppnat upp för danska investerare. Projektet går under namnet Levitown Tower och företaget Atlas Nordic Group, som förmedlar och hanterar danskarnas framtida investeringar, har höga förväntningar på intresset för projektet.

– Levitown vänder sig till allt från mindre investerare till mycket stora investerare samt via joint ventures, och det finns en mängd olika alternativ beroende på ambitionsnivå. Dessutom förväntar vi oss att projektet kommer att tilltala fler investerare än vanligt, eftersom det är 100 procent Co2-neutralt. Vi vet sedan tidigare att just hållbara projekt är mycket efterfrågade hos både danska och utländska investerare, säger Peter Jakobsen, som är CSO på Atlas Nordic Group.

Projektets Co2-neutralitet ligger till exempel i att allt från lägenhetskomplex och parkering till köpcentrum drivs av solenergi via solpaneler så att allt försörjs med 100 procent grön energi. Dessutom sätts laddstationer upp i parkeringsanläggningen för el- och vätgasbilar. Äntligen kan boende trivas i grönområden, där natur och öppna ytor finns nära till hands och lättillgängliga.

Höga förväntningar på avkastning

Altas Nordic Group, som har mer än 27 års erfarenhet av investeringsprojekt i bland annat Asien och Sydeuropa, förväntar sig extremt lukrativ avkastning på detta projekt.

– Med en utbetalning på 20 procent och absolut ingen kapitalbindning är det här en garanterad hyresintäkt under de tre första åren av investeringen. Efter detta är den förväntade avkastningen för en 6-12 månaders handel på lägenheter 34-49 procent och upp till 210 procent på lägenheter för en långsiktig handel på 5-8 år, förklarar Peter Jakobsen.

Han berättar vidare att det också finns en möjlighet att investera i parkeringsanläggningar vid komplexet. Här är den förväntade avkastningen 80 procent under en treårsperiod.

Erkänd arkitektbyrå

Projektet kommer att bestå av ett stort antal moment som alla ska bidra till att locka investerare.

– Med till exempel två simhallar, ett fitnesscenter, grönområden, caféer, restauranger och butiker i ett köpcentrum har Levitown allt du behöver. En helhetslösning är viktig för att kunna profilera projektet optimalt, och det faktum att det hela är ritat av den välrenommerade arkitektbyrån Goude Associates, som också står bakom ett av Filippinernas största hotell och kasinon, Okada Manila, gör bara det här projektet är ännu mer inbjudande, avslutar Peter Jakobsen.

Den första fasen av bygget startar under fjärde kvartalet 2024 och från 1 oktober 2023 kan intresserade investerare lägga bud på projektet.