Nyheter

Byggstart: Bostadsrätter i Fjällbacka

Nu är det dags för byggstart av det vackra nybyggnadsprojektet BRF Falkegården i den populära kustorten Fjällbacka. Projektet uppförs av byggherren Pegonia och förmedlas av Bjurfors.

– Trots en avvaktande bostadsmarknad 2023 är projektet nu klart för byggstart, något som gläder oss på Bjurfors och som gynnar Fjällbacka, säger Marie Lulek, ansvarig fastighetsmäklare på Bjurfors.

Det är på toppen av Galärbacken, mitt i semesterorten Fjällbacka, som det nu ska byggas två tidlösa fastigheter om trettio bostadsrätter. Bygget kommer ske löpande genom Brixly fram till inflyttning som förväntas ske strax innan sommaren 2025.

Det moderna bostadskomplexet har ritats av arkitekten Henrik Schulz, som noggrant sett till att fastigheterna smälter in i den bohuslänska skärgårdens 1800-talsmiljö. Höga flaggfönster, detaljskurna snickerier, glasade burspråk och materialval av hög klass är bara några exempel på detaljer och design som ger karaktär åt projektet. Från husens stora glaspartier och balkonger öppnar sig en häpnadsväckande vy över havet och klipporna knappt 150 meter nedanför backen. Lägenheterna, med tillhörande parkeringsplatser, har anpassats för att smidigt kunna hyras ut i andrahand via Stora Hotellet i Fjällbacka.

Marie Lulek, ansvarig mäklare för BRF Falkegården, ser positivt på försäljningstakten:

–Under sommaren har försäljningen tagit extra fart och vi är tillsammans med Pegonia väldigt glada att nu kunna påbörja bygget under hösten. BRF Falkegården är ett av de nybyggnadsprojekt som lockar intresse trots en avsvalnad marknad.

Bjurfors kontor i Fjällbacka öppnades så sent som i våras av Marie Lulek, som sedan tidigare är etablerad i området, och hon ser fram emot att fortsätta försäljningen av BRF Falkegården. Just nu återstår endast ett fåtal hem om 1–3 rum i projektet.