Nyheter

MG Real Estate tecknar avtal med ICA – Lagerbyggnaden i Västerås uthyrd på rekordtid

MG Real Estates helt nya lagerbyggnad i Västerås är en mångsidig anläggning på 34 000 kvadratmeter och hit flyttar den svenska dagligvaruaktören ICA nästa år. ICA kommer att nyttja 26 000 kvadratmeter medan återstående yta upptas av Twistshake, ett e-handelsföretag som specialiserar sig på produkter för barn.

MG Park Västerås är fastighetsutvecklarens åttonde projekt i Norden, följt av tre framgångsrika projekt i Danmark och fyra i Sverige. Detta projekt är en del av MG Real Estates fortsatta expansion i Skandinavien.

Lagret är ett bra exempel på en effektiv logistikfastighet år 2023. Med sitt geografiska läge ingår lagerbyggnaden i ett europeiskt nätverk av viktiga logistiknav. Mälardalen, där anläggningen är belägen, är känd som en viktig plats för godstransporter med direkt anslutning till både E20 och E18, samt till flera viktiga järnvägslinjer. I närheten finns även Västerås hamn, vilket underlättar sjöfrakt.

– Att kunna hantera olika typer av transportsätt i en och samma lagerfastighet är viktigt för företag som eftersträvar effektiva leveranskedjor och en mer hållbar logistikhantering. Många företag vill kunna arbeta globalt från en enda ort, något som bara är möjligt om all nödvändig infrastruktur finns på plats. Vårt mål är att ständigt öka antalet tillgängliga transportsätt, säger Anton van Vlerken, CCO Europe hos MG Real Estate.

Ett viktigt avtal

MG Real Estate är stolta över fastigheternas mångsidiga lösningar och har noterat en ökad efterfrågan på denna typ av lagerhållning. Logistikanläggningen blev fullt uthyrd på rekordtid, redan innan den började marknadsföras. Utrymmet på 26 000 kvadratmeter kommer att användas för distribution av icke-livsmedelsprodukter. Det prestigefyllda avtalet med ICA innebär ett viktigt förtroende som driver på MG Real Estates planer för expansionen i Norden.

– Avtal som detta är ett bevis på att vi styr MG Real Estate i rätt riktning. Förra månaden påbörjade vi bygget av en lagerfastighet i Eskilstuna och samtal pågår redan med potentiella hyresgäster. Vi är oerhört stolta över att ICA, ett av Sveriges största företag, har valt MG Real Estate och vi ser fram emot att utvecklas ytterligare inom Norden under de kommande åren, fortsätter Anton van Vlerken.

En grön pärla 

MG Park Västerås är ett flaggskepp vad gäller miljöhänsyn. Anläggningen kommer att uppfylla de högt ställda kraven för BREEAM-certifieringen, som tilldelas hållbara byggnader med minimal påverkan på miljön. Användningen av förnybar energi kommer att optimeras, främst genom användning av fjärrvärme. Dessutom kommer nya planteringar att bidra till anläggningens grönskande omgivningar, samtidigt som stort fokus läggs på effektiv användning och uppsamling av vatten.

Läs mer:

https://www.mgrealestate.eu/en

Foto: Jacques GAIMARD