Nyheter

Energismarta plafonder hos BRF i taket på Triangelns köpcentrum

På taket till köpcentret Triangeln i Malmö finns Brf Kaninen 33. Ett modernt höghus som uppfördes med energieffektivitet och hållbarhet i fokus. I trapphuset ser Steinels energismarta plafonder till att ljuset bara lyser när det behövs.

Triangeln, där kvarteret Kaninen nu står stolt, har en rik och varierad historia som går tillbaka till 1600-talet. En gång i tiden var den en viktig vägkorsning; i dag är den en av Malmö centralaste platser, där bussar, flygbussar och tåg knyter samman staden med omvärlden.

Hållbar stadsutveckling

Kvarteret Kaninen bildades 2012, med en fastighet som består av 93 lägenheter och flera gemensamma utrymmen – som en gästlägenhet och två takterrasser. Den vackra innergården, som delas med Brf Kaninen 31, är inte bara en plats för avkoppling och gemenskap utan också ett exempel på hållbar stadsutveckling.

Hållbarhet och energieffektivitet har hela tiden varit i fokus för bostadsrättsföreningen. I trapphusen har man valt att installera Steinels Connect R20 – eleganta armaturer som bara lyser när det behövs. Dess inbyggda närvarosensorer ser till att ljuset tänds när någon stiger in i trapphuset, och släcks när trapphuset är obefolkat. De går enkelt att styra i grupper, och anpassa efter yttre ljusförhållanden. Estetik och funktionalitet i perfekt harmoni, helt enkelt.

Populär hos bostadsrättsföreningar

R-serien är extra populär bland bostadsrättsföreningar som söker både elegans och funktionalitet, ihop med energieffektivitet.