Nyheter

Erik Lind ny ekonomichef för OBOS Nya Hem

Erik Lind har utsetts till ny Ekonomichef i bolaget OBOS Nya Hem. Han kommer närmast från rollen som Business Controller på NCC Property Development.

– Erik Lind kommer att ha en viktig roll vad gäller att säkra en stabil och lönsam tillväxt och goda strategiska prioriteringar. Med sin erfarenhet av transaktioner, analys och ekonomistyrning inom fastighetsbranschen är han precis den vi söker, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem.

OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare med över 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. 2020 togs beslutet att starta dotterbolaget OBOS Nya Hem som idag leder koncernens satsning i storstäderna. Bolaget har som mål att inom några år utveckla och sälja 1000 nya bostäder årligen. I projektportföljen återfinns bland annat Stadsljus, Strandvägen och Elverkshuset i Stockholm. Nya projekt är också under planering i Göteborg, Malmö och Lund.

– OBOS är en nytänkande bostadsutvecklare som vågar satsa även när konjunkturen viker. Jag ser fram emot att få vara en del av en bostadsutvecklare som både har ekonomiska muskler och tar ett samhällsansvar. Jag lockades särskilt av satsningen på OBOS Deläga – en boendeform som ger fler chansen att komma in på den ägda bostadsmarknaden i våra storstäder, säger Erik Lind.

Erik Lind har tidigare också arbetat som revisor på EY. Han tillträder sin nya tjänst den 15 november.