Nyheter

Nya samarbeten sätter Örbyhus på kartan

Uppsala Bostadsförmedling välkomnar två nya samarbeten, Härdhus och Dykaren Fastigheter, vilket gör att Bostadsförmedlingen för första gången kan erbjuda hyresbostäder i Örbyhus.

Nu har hyresvärden Härdhus tagit ett symboliskt spadtag för deras nyproduktionsprojekt på Ängsvägen i Örbyhus. Projektet omfattar fyra tvåbostadshus samt fyra enbostadshus med egen tomt. Sammanlagt kommer 12 bostäder att byggas med beräknad inflyttningsstart i augusti 2024. Förmedlingen startar cirka sex månader innan inflyttning.

– Örbyhus erbjuder en mycket efterfrågad boendemiljö. Här finner man ett lugnt villaområde med gångavstånd till skolor, fritidsaktiviteter och service, men som ändå ligger nära Uppsalas utbud. I våra nybyggda energieffektiva hyresbostäder får man ett bekymmersfritt boende med villakänsla till förutsägbara boendekostnader, något det byggts alltför lite av på senare år, säger Christofer Söderström, grundare av Härdhus.

Dykaren Fastigheter äger och förvaltar hyresbostäder i Stockholm och Uppsalaregionen. Merparten av beståndet finns i Stockholm, men sedan 2023 förvaltar de även ett antal bostäder i Örbyhus. Dykarens bestånd i Örbyhus kommer att förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling när de blir lediga.

– Vi på Uppsala Bostadsförmedling är stolta över att samarbeta med två hyresvärdar som vill värna om landsbygden. I Örbyhus kan vi erbjuda våra bostadssökande möjlighet till boende i en trivsam miljö som ett alternativ till stadspulsen, säger Susanna Garcia, tf chef Kundservice och förmedling på Uppsala Bostadsförmedling.