Nyheter

Logicenters och Oxenwood utvecklar en 25 000 m2 logistikanläggning nära Dortmund

Logicenters fortsätter att expandera verksamheten och utökar nu sin närvaro i Tyskland. Tillsammans med fastighetsföretaget Oxenwood Real Estate planerar de att bygga en 25 000 m2 stor logistikanläggning nära Dortmund, i Ruhrområdet, Tyskland. Logistikfastighetsaktören Logicenters har tillsammans med Oxenwood Real Estate förvärvat 4,6 hektar på ett kortsiktigt sale & lease back.

Tillsammans har de ingått ett samarbete för att utveckla en fastighet på 25 000 m2 i närheten av Dortmund. Byggnationen kommer att genomföras i form av ett joint venture med Oxenwood.

– Vi har sett över möjligheten att stärka vår närvaro i Tyskland och är oerhört glada att vi nu kan göra det genom vårt nya samarbete med Oxenwood. Detta är början på ett långsiktigt partnerskap där Logicenters ser en stor potential att göra fler förvärv tillsammans framöver, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Företagen planerar att fastigheten ska stå klar under 2026. Detta är parternas första gemensamma förvärv och starten på ett långsiktigt samarbete för att utveckla en portfölj med moderna lagerfastigheter runt om i Tyskland.

– Oxenwood är väldigt nöjda med att etablera ett lågsiktigt parnerskap med Logicenters samtidigt som vi också förvärvar vårt första projekt tillsammans. Vi ser fram emot att jobba med Logicenters kring detta projekt och andra framtida möjligheter i Tyskland, säger Stewart Little, CEO på Oxenwood Real Estate LLP.